Nevasta de IT-ist in lupta cu imprimanta

Issue: cannot print document – story of troubleshooting.

Am vrut zilele trecute sa printez ceva. Cum nu a mers de la calculatorul meu, am incercat de la alt calculator conectat la aceeasi retea si la aceeasi imprimanta- incercarea a fost presarata cu mult patinaj artistic (respectiv moaste pe gheata), fiindca orice urma de share  fusese stearsa de windows la ultima actualizare.

Am ajuns pina la dezinstalarea imprimantei, pentru a incerca sa o reinstalez. Cand nu a mers de pe calculatorul meu, m-am hotarat sa o dezinstalez si de pe celalat calculator.

Intr-un moment in care calmul meu hoinarea prin vecini (la mine acasa clar nu era), m-am trezit cu Manzel intrand pe usa si intreband autoritar “Alexutza, ce ai stricat? Au venit astia doi la mine sa imi spuna sa vin repede ca ai stricat calculatorul si ca trebuie sa vin sa te ajut”.

Asa cu copiii mei, s-au autosesizat…

Si il las pe Manzel la butoane, ii predau stafeta: “Uite, vreau sa printez pagina 3 din documentul asta si nu merge deloc!”.

Manzel descurca itele, face magie, face si update-uri, il face si pe scaraotchi in patru, toate testele merg, orice alt document se printeaza, in afara de pagina mea a treia.

A doua zi de dimineata aveam sa aflu ca atunci cand vrei cu tot dinadinsul sa printezi pagina numarul 3 a unui document de total 2 pagini,  nu te avertizeaza nimeni ca esti prost. De-aia iconita de imprimanta nici macar nu arata eroare, prostului nu i-ar fi dat prin minte sa isi verifice propriul software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *