Un altfel de ajun de Craciun

Anul asta, din diverse motive, ne-am planificat niste sarbatori minimaliste.

Bradul mare de Craciun l-am facut la panou (panoul casei, un fel de varianta a tablei scolare, loc de invatat si uneori de dat cu capul). Am facut cu gremlinii o intelegere: nu cumparam acasa brad, fiindca este deja un brad impodobit la gradinita si mai bine dam banii pe bilete de carusel si trenulete.

Am repetat intelegerea de zeci de ori, am scris-o in calendar, mi-am notat-o in agenda sa nu ma incurc: de 5 ori in trenulet Luca, de 3 ori in trenulet Mihai, o singura data in masinute Luca, de 3 ori in masinute Mihai. Oricine ar fi zis ca un contabil de meserie, cu scoala si patalama in regula, cu ceva experienta in bugete de salarii, e in stare sa nu incurce socoteala.

Ajung sa cumpar biletele la casa de trenulete: 1 bilet 3 eur, 2 bilete 5 eur, 4 bilete 8 eur. Recapitulez in gand lectia, mai scot o data telefonul sa ma uit la poza-contract a intelegerii, misc ochii in cap precum pustii de clasa intai ce se chinuie cu adunari si inmultiri, scot 20 de eur si cer 10 bilete. Pam-pam. Asta a fost inceputul, eu convinsa fiind ca cer fix atatea bilete cate m-am inteles cu gremlinii.

Apoi la caruselul cu masinute numai o mama senila,  numai o femeie, numai o femeie fara carnet putea crede ca exista baieti care sa vrea sa mearga cu masinuta doar o singura data (chit ca masina aleasa e roz si are desenata pe ea pisica Hello Kitty). Bonus : numai asemenea mame cred ca pot apela la celalalt parinte pentru a aduce progenitura pe calea ratiunii : “Na, vorbeste cu tac’tu, cere-i lui voie sa te dai a n-spea oara in masinute!”. Care tata, care tata, in ajunul Craciunului ii va refuza feciorului placerea volanului? (mai ales daca nu poate fi prezent).

Am mentionat ca la momentul in care gremlinii zbierau lista lor de dorinte de genul “mai vreau inca o data in masinuta de politie, apoi in masina albastra si inca o data in masina de politie si de 2 ori in masina roz”, eu ma chinuiam sa strang monezi de prin toate buzunarele si ma tot impiedicam de alea doua bilete de tren cumparate in plus? A trebuit sa ma rog EU de gremlini sa mai vrea sa se dea inca o data in trenulet, ajunsesem in faza in care imi faceam planuri daca sa aranjez biletele alea in albumul de poze, drept suvenir sau daca sa incerc sa le vand la subpret :))

Pe fundal, McCartney canta in difuzoare “Simply… having… a wonderful Xmas time…”, melodie pe care gremlinii o fredoneaza obsesiv de atunci, in alternanta cu dumb-dumb-dumb-a-dumb (Stop the cavalry).

Impresii de final: Ii intreb ce vor anul viitor, brad sau carusel (trenulet si masinute). “-La cinci ani brad cu globuri, apoi la sase ani de 4 ori in masinute si o singura data in trenuletul de spiridusi”, imi raspund la unison.

20161223_125408

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *