De ce bărbații nu țin minte data aniversării

În dimineața asta gremlinii mei erau fascinați de vocea lui Bitman, care le cânta din boxa casetofonului Moș Crăciun, Moș Crăciun. Cam tot la fel de fascinați precum strămoșii lor care acum milioane de ani îngenuncheau în fața trăsnetului, ei ștergeau și praful de pe casetofon – varianta moderna a ofrandei si a sacrificiului suprem la barbati. Slavă ție, cutie care faci muzică, slava ție, uite, te șterg de praf să nu răgușești. (incredibil câtă grijă au băieții de tehnologie, încă de mici!)

cbb20de1-88dd-4f39-96c7-20d94026dd33

Așa mi-am amintit cum în vara trecută m-am ocupat de pregătirile pentru drum lung cu mașina, inclusiv CD-uri cu muzică: și clasică, și rock, și bumți-bumți, și oktoberfest, ba chiar și teatru radiofonic. Totul frumos organizat, ca un bilant contabil. Pe autostradă, în timp ce gremlinii dormeau adânc, ne-am zis că e timpul să ascultăm și noi altceva în afară de cântece pentru copii (”ceva muzică așa, ca pentru adulți”). Am trecut nemulțumiți prin toate CD-urile alese, pentru ca în final să alegem Cutiuța muzicală. Clar, ceva total diferit față de cântecelele de Kindergarten pe care le tot ascultasem în ultimele ore! Eu, care m-am resemnat să petrec ore în șir la proiecte dorite de gremlini, pentru ca ei să se plictisească își piardă interesul în cinci minute… la așa ceva din partea copilului din Manzel nu m-am așteptat.

Așa cum nu m-am așteptat ca Manzel să înceapă să ofteze de câteva zile după un sistem audio: ”Aș asculta și eu muzica aici seara, să stăm toți în sufragerie”, își începe el pledoaria. Trecând peste detaliile procedurii de obținere a aprobării nevestei (mai degrabă s-ar uita cu ochelari de soare, dintr-aceia de eclipsă, la un film HD – acțiune, împușcături, mașini în urmărire, Angelina Jolie- pe un monitor pătrat din secolul trecut, cu cea mai jalnică rezoluție, dacă asta i-ar garanta aprobarea), pentru mine e foarte previzibil ce muzică va asculta. Numai că el sincer crede că Mișel Jackson poate fi o opțiune. Sau orice alta muzică cântată de o voce de adult, pentru adulți. (Oh, wait… brusc Mișel Jackson se pune înapoi pe lista de opțiuni).

Îmi explic acum de ce bărbații sunt mai buni la istorie, deși femeile par a avea memoria mai bună: femeile țin minte în special evenimentele dramatice, bărbații numai pe alea fericite.

Leave a Reply