Fixatii de gremlini – capitolul baie

Fiindcă le dau ocazia să își exprime preferințele, la baie avem așa:

  • sus, deasupra chiuvetei, paharul pe care am scris cu oja “L” (pentru periuța de dinți a lui Luca) si paharul inscripționat cu M, în care stă periuța de dinți a lui Mihai.
  • la chiuvetă, două recipiente diferite pentru săpun lichid- unul pentru Luca, unul pentru Mihai. (Am testat vreo 5-6 recipiente, fiecare și-a ales ce i-a plăcut)
  • sub chiuvetă, două scaune: unul alb pentru Mihai, unul albastru pentru Luca.

Datele problemei:

  • Luca nu poate sta decât pe scaunul albastru, numai in dreptul recipientului său și numai în dreptul paharului lui. Mihai nu poate sta decât pe scaunul alb, idem:  numai în dreptul recipientului său și numai în dreptul paharului lui. Orice altă combinație duce la nervi și la isterii până când lucrurile sunt așezate corespunzător.
  • Nici unul nu are o preferință clară pentru locul din stânga sau din dreapta chiuvetei, ceea ce duce la alternarea haotică a paharelor, recipientelor și scaunelor.
  • Aceleași scaune sunt folosite și la toaleta (în momentul în care unul din ei are nevoie la toaletă, iși ia scaunul lui si îl pune la wc, apoi și-l ia în brațe si îl pune sub chiuvetă, ca să se poată spăla pe mâini).

Dincolo de zgomotele infernale aferente târsâitului de scaune de colo-colo, toată rocada asta la dublu de fiecare dată cand se pișă de vreo zece ori pe zi mă scoate din sărite. Mai ales când suntem contra-cronometru și gremlinul trebuie sa iși așeze scaunul la chiuvetă în poziția perfectă (serios, trebuie sa fie aliniat într-un anumit fel cu gresia si la o anumită distanță perfectă față de nu știu ce reper- sincer nu știu, încă nu am putut să îmi dau seama. Orice milimetru contează, uneori am impresia că până și planetelor le ia mult mai puțin timp să se alinieze. Să îl vezi cum își aranjează scaunul, se urcă, nu-i convine, se dă jos, aranjează scanul din nou, iar se urcă, iar nu-i convine, iar se dă jos să aranjeze… e o adevarată reclamă Mastercard: priceless. Amândoi.).

Dupa ce deja am încercat yoga și meditație, acum nu-mi rămâne decât să am rabdare să trecă timpul… eventual până se fac ei mari si ajung fără scaun la chiuvetă.

One thought on “Fixatii de gremlini – capitolul baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *