Lectia de canto

Vine si perioada in care ajungi sa apelezi la baby-sitter. Pleci de acasa cu orele, zici “pa-pa” la kinderi, le faci cu mana si te intorci seara tarziu. Indata ce ajungi inapoi, te rod curiozitatile si vrei raport detaliat: ce au facut, cu ce s-au jucat, ce au mancat (eventual si cat, dar la gremlinii mei pofta de mancare nu e o problema, asa ca pot sari peste intrebarea asta in favoarea altora).

Se face astfel ca intr-o seara aflu ca am ratat un limbaj exceptional si o conversatie inedita intre gemeni, ce a durat aproape o jumatate de ora. Martorul adult al conversatiei inca deborda de uimire, fascinatie si extaz: “Mai Danda, asa ceva nu am mai vazut nici pe internetul tau, a fost asa ceva…. cum sa-ti spun…. deliciosi au fost, deliciosi!”. “-Eh, asta e, imi zic in sinea mea, dand din umeri, or mai canta ei si alta data”.

 Cum sortii au fost mai intotdeauna de partea mea, o noua ocazie de a-mi auzi progeniturile ciripind intre ele s-a ivit in dimineata urmatoare.

– Tu stii ce fac astia defapt?!? intreb eu imediat, bufnindu-ma rasul.

– (entuziasm total, nici o urma de sarcasm) Oh, desigur, dau unul dintre cele mai frumoase concerte pe doua voci!

– Aha, cum sa nu (si marmota invelea ciocolata in staniol)… piticaniile astea fac concurs de baloane din saliva!

– … (nu te cred/ fugi bai de aici/ de unde ai scos-o si p’asta?/ numai de prostii ii crezi pe astia in stare)

– Pai hai sa-ti explic punct cu punct. Punctul 1: le dau dinti noi, deci produc saliva in exces. Punctul 2: sunetul pe care il scot, “mooooooa, muah, moooooooa”, catalogat in mod eronat serenada, ii ajuta sa aduca saliva in fata si sa aiba din ce face baloane. Procedeu similar cu pregatirea unei gume de mestecat pentru facut baloane. Punctul 3: Deschid gura pentru a-si etala creatia.

– (voce intrigata) Vai mai Danda, ce i-ai invatat!

Leave a Reply