Multi-tasking la barbati

Eu l-am vazut pe Manzel cum lucreaza: cel putin 3 sametime-uri active, cel putin o fereastra in care un Unix scuipa linii de comanda, cu un ochi citeste mailurile si cu altul tichetele deschise, mai are si un vortex webex cu clientul, si tot in timpul asta mai pregateste si un raport  si eventual mai schiteaza o documentatie. Singurele dati cand are o singura fereastra deschisa pe monitoare este cand se ridica de pe scaun si apasa un ctrl+alt+del. Banuiesc ca daca vreun spiridus i-ar lasa o bagheta magica pe birou, m-ar chema imediat: “Alexutza, ti-am zis, frate, sa nu mai lasi toate nimicurile la mine pe birou? Ah, si sa treci pe lista de Kaufland un cos de gunoi, ca se pare ca biroul meu asta a devenit!”.

 Sa luam un mic exemplu pentru a testa aceasta capacitate de a face sau de a fi atent la mai multe lucruri simultan. Sa zicem ca ar fi o zi de lucru plina, dintr-acelea de inchidere de luna in cazul contabililor sau ajun de craciun pentru casiere. Ea munceste de zor, cand in toiul stresului o suna prietenul/iubitul/sotul; in majoritatea cazurilor va raspunde repezit, cu glas indignat: “vai draga, dar ce moment ti-ai nimerit! spune repede ca nu pot sta de atata treaba!”. El munceste de zor, cand in toiul stresului il suna prietena/iubita/sotia/amanta; in majoritatea cazurilor va raspunde calm: “da, pisi, ce s-a intamplat?”- si va sta sa asculte ce s-a intamplat.

Toate cartile din epoca moderna a psihologiei bat tam-tam anuntand cu caractere bold de 100: femeile, domnule, numai femeile pot face mai mult de 2 lucruri deodata, iar barbatii saracii nu se pot concentra la mai mult de o activitate… Asta e ceva asa care sa faca fericite feministele, sa se simta si ele gadilate in orgoliu. In rest, e apa de ploaie.

Leave a Reply