Culori.Baietii mei nu sunt fete

In toamna asta gremlinii au purtat niste jachete aproape la fel – acelasi model, numai ca una era maro, cealalta un roz-portacaliu. Absolut toata lumea care intra in vorba cu mine ma intreba retoric “sunt fata si baiat, nu?”. Eram ca-ntr-o reclama Mastercard cand le raspundeam ca amandoi sunt baieti.

Asta primavara gasisem pe la Aldi niste pijamale la un pret aproape simbolic, ultimele doua. Roz. Cand am dat sa le pun cos, un batranel care se conversase pina atunci cu gremlinii (un monolog: el vorbea, Luca ranjea si Mihai il studia) s-a intors catre mine si imi spuse admirativ: “Ce dulci sunt fetele!”.  Ii zambesc si il corectez, ii spun ca sunt baieti. Privirea lui din acel moment inca o mai asociez cu un calugar tinand in mana o cruce, ca sa se apere de satana.

 

Acum cateva luni le-am luat papusa. Blonda, cu par de lina, o adevarata Cosanzeana daca n-as fi botezat-o de la bun inceput Natasa. (Am incercat si ceva nume cu rezonante suedeze, dar nu au avut ecou). Si la cum o trag de par, ii baga degetele in ochi si ii ridica fusta… nu pot fi decat baieti 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *