Prima mea lampa

Din ciclul “Ce pot face doua maini dibace la gradinita” 😀

Astazi la ora de joaca a kinderilor observ ceva activitate in jurul unei mese pe care erau puse la distractie discretie  lipici, aracet, foi de hartie, diverse materiale reciclate, in general prostioare pe care si Alexutza le tine prin casa (erata: prin toata casa) si de care Manzel s-a saturat sa se tot impiedice. (Deci locul lor e acum pe dulap, ca doar n-o fi Manzelica noul Spiderman). Arunc o privire, precum barbatii in fata gardului unui santier, sunt bagata in seama.

Eu eram doar curioasa, sa vad ce fac, cum fac, ce se intampla (“Honey, I think Jimmy’s working on something over there”). Mi se spune ca tema este sa facem lampi/ lanterne pentru copii de Sf. Martin, cumva as vrea sa fac si eu? Prima chestie care imi trece prin minte este o secventa rupta din nu stiu ce film, in care cucoane in rochii de pe la 1800 tricoteaza impreuna sau fac targuri de vanzare de prajituri in scopuri caritabile. Asta a fost flash-ul, imediat neuronul o zis “hai alexutza sa facem ceva bun azi, daca tot nu salvam lumea de poluare”. Am realizat si eu ca e un flash stupid, dar era cu o secunda mai tarziu decat clipa in care am deschis gura si am raspuns “da, cum sa nu, cu cea mai mare placere”…

Azi am redescoperit ca femeilor le place sa explice in pasi (pasi maruuuuuuuuuuuuuuuunti…) si de abia catre finalul explicatiei iti poti forma the big picture. In plus, uneori am o rabdare fantastica, alteori imi lipseste cu desavarsire orice urma de asa ceva.  Azi n-a fost sa fie, toata rezerva de rabdare e a fost directionata catre actiunea “hai sa fim politicosi si sa jucam pina la capat, daca tot am intrat in hora”.

Daca vi se pare ca ceea ce se vede mai jos e ok,

1. Nu e opera Gremlinilor

2. 90% e opera de caritate a “Doamnei”, pe care nu a rabdat-o inima sa ma vada cum ma chinui si m-a ajutat ba sa lipesc cartoanele alea, ba sa trag un scotch, ba sa pun un pampon(eu de fapt nu aveam chef si paream a avea doua maini stangi). Singura chestie cu care ma pot mandri ca am facut-o eu este ca am decupat si am lipit poza cu catelul 😀

3. Chestia asta e Cenusereasa-Cenusereselor pe linga ceea ce au facut celelalte mame. Dar eu le-am zis cu zambetul pe buze ca pentru mine lampa mea e perfecta. M-au privit cu suspiciune, desi eram foarte sincera.

IMAG1134

One thought on “Prima mea lampa

  1. Eu nu inteleg o treaba: cine trebuie sa socializeze si sa se integreze intr-un grup? Tu sau gremlinii? Hm….Nu arata rau lampa ta dar sa stii ca de ziua mea prefer un alt cadou :D. Lampa am ;).

Leave a Reply