Superstitia cu ziua de luni

Incep sa dezvolt asa o surperstitie (spre uimirea perpetua a cehilor, care nu isi pot inghiti intrebarea “But how many superstitions do you have?!?”), cand vad ca in fiecare zi de luni in care eu sunt in deplasare e musai sa mi se intample cate o duda.

 

Ajung la receptia Hotelului Coroanei, ma cazez: acelasi ritual si aceeasi ordine de intrebari. Tanti se uita in computador, incepe sa imi recite datele mele personale (data nasterii, pasaport, card,etc), dupa care invariabil imi pune intrebarea NON-retorica: “Ati mai fost cazata la noi vreodata?”.

 

Ma duc in camera, nema electricitate. Bun, zic eu, hai sa fac un reboot. Ies din camera, deschid din nou usa, bag cartela in intrerupator, nitz. Hai si un reset: ies din camera, trag usa, deschid usa, pun cartela in intrerupator, nimic.Urmatorul pas e la receptie, unde tanti bloda ma intreaba acru: da’ ai pus cartela in intrerupator? Desi eu nu am rostit nici un cuvant, pesemne ca raspunsul mi s-a citit pe fata, asa ca imediat a venit solutia: “Trimit acum un electrician” (zambet larg)

Toate bune si frumoase, daca toata tarasenia nu s-ar fi petrecut pe fondul unor urgente de natura fiziologica, pentru a caror rezolvare e nevoie de 2 lucruri: privacy + buffer zone 😀

Baiatul care mi-a batut la usa a avut mai mult tact: a vazut cartela in intrerupator si si-a dat seama imediat ca nu merge pic de curent (am apreciat ca nu s-a mai jucat la butoane, asa… de control). Ma muta in alta camera, desigur si dreaq il pune sa faca conversatie in timp ce tot mergeam pina la capatul unui hol ce nu se mai termina: “o sa vedeti, zice el, ca in aceasta camera e mult mai liniste”. Ma rog, nu-i bai, orice camera e ok… dar la asa promisiuni electorale m-a bufnit rasul cand am vazut privelistea deloc zgomotoasa.

Ce-i drept, am primit si o bautura gratis din partea casei, pentru deranj 😉

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply