Personaje de pe plantatie

Nu stiu daca vi s-a intamplat vreodata sa aveti de’a face cu oameni care va enerveaza prin simpla lor prezenta. Parca ar avea o aura deasupra capului de unde emana valuri de enervare 🙂

Ma tot trezesc de ceva timp incoace ca eu, fiinta calma si rabdatoare, o tot reped pe o fatuca ce imi cere ajutorul in munca de pe plantatie. Cred ca toate picaturile chinezesti culese de pe la altii ajung sa i le revars ei in fata. Si fiindca imi dau seama ce se petrece, in ultimul timp am dezvoltat un tip de politete care sa-mi mascheze neplacerea. Este uimitor cum fata mea capata un zambet blajin de cate ori o vad indreptandu-se spre biroul meu si cum nu se simte deloc ironia din vocea mea cand intreb :”are you looking for me?”

Ei bine, si cum stateam eu si imi faceam procese de constiinta (e ok sa nu imi placa anumite persoane, doar nu putem sa fim pe plac tuturora, exista si antipatii… dar nu e ok sa te lasi enervat si mai ales sa te lasi enervat  fara motive cat de cat obiective), incep sa observ cum nu sunt singura care o repede mai mult sau mai putin intemeiat. De bine ce ma potolisem cat de cat, iata ca incep altii sa imi dea apa la moara…

Ii trimit un mail fetei asteia, cu ceva sefi in copie, intreband-o daca a primit nu stiu ce raspuns la o chestie ce trebuia rezolvata de preferinta ieri. Si fata mea ne raspunde la toti asa: “*shake head*”. Eu o ignor, stiind ca in cazul ei am tendinta sa ma las enervata fara motiv. Dar ceilalti nu se abtin si ii trantesc ceva de genul “draga mea, exprima-te intr-o engleza simpla daca vrei sa te integem si daca ai nevoie, nu ezita sa ii ceri sefului tau sa te trimita la cursuri”.

In secunda 2, la cine credeti ca a inceput fatuca asta sa se plinga ca a fost jignita? la ala de i-a trimis mailul? la seful ei? sau (bingo!) la alexutza???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *