Fosta blonda alege fotografului un aparat profesionist

Proaspat intoarsa din vacanta, dadui iama sa descarc din aparat pozele facute cu un Canon HG10. Entuziasmul cu care am pornit toate cele (bagat camera in priza, pus laptop la incarcat, conectat camera la laptop…) era desigur pe masura bagajului cu care am pornit la drum.

Descarc pozele si ce observ?  Manzel al meu a pozat toate peisajele posibile, iar Alexutza, daca apare in cadru, e doar un punct pierdut, un pixel nu alta!, … un omulet in spatiu. Realizand ca nu am ce face altceva decat sa ma concentrez asupra solutiilor de viitor (trecutul nu il pot schimba), respir adanc , intru pe net si incep sa imi caut aparatul ideal cu care sa fiu pozata in urmatorul concediu, asa cum vreau eu ( m-am intors din concediu si o poza buna nu am si eu sa pun pe blog!!). Sa nu mi se mai spuna ca pozele sunt neclare din cauza timpului lung de focusare, timp in care eu mai am si neobrazarea de a ma misca sau de a inchide ochii… ca trebuie sa salvam bateria si  de aceea nu putem sa pozam folosindu-ne de ecranul preview sau nu putem face mai multe duble…

Si dansul cautarii a inceput cu pcfun.ro, caci astia sunt meseriasii pe care ii stiu eu de la Manzel, cu site in limba romana, creme de la creme cum ar zice frantzujii. Am mers din aproape in aproape, de la categoria audio/foto/viodeo la aparate foto digitale.Apoi am deschis ticket la IT Manzel:

“Pina diseara, vreau sa imi propui spre aprobare  un aparat foto:

– sa fie atat de bun, incat sa nu iti mai iei altul in urmatorii 5-10 ani

– video mode optional, ne concentram pe fotografie; deci rezolutie cat mai mare  si effective pixels cat mai multi

– in principal eu vreau poze portret de calitate

– vreau si peisaje, in plus sa fie un aparat capabil sa faca zoom bun(si clar)

– blitz/ auto lighting optimiser

– long life batery

-bugetul aprobat este de 600-700 euro, negociabil”.

Alegerea finala, aprobata si achizionata, a fost un Canon500D. Calitatea imaginii de mai jos merita depasirea bugetului alocat. E o poza portret asa cum imi place mie, comentata pe mail de un prieten al lui Manzel: ” se estompeaza detaliile din jurul subiectului principal. E un efect care apare misto atunci cind faci portrete, fiindca fotografiezi doar fata subiectului, iar tot restul ramine nefocalizat si nu te mai deranjeaza. E ca si cum ai scoate fata din context si-ai face-o sa pluteasca in aer. Totul e sa ai destula lumina (dar nici prea multa – pozele facute in plin soare ies plate si neinteresante)”.

Leave a Reply