Camasa de pionier

Daca ar fi dupa IT-isti, si-ar face in dulap un stoc de vreo duzina de tricouri – acelasi model (de preferinta fara nici un model), aceeasi culoare (de preferinta neagra) si le-ar rula la infinit (sau pina cand nevasta, accidental desigur, mai strica vreunul-doua la spalat). Ah, si sa nu va imaginati ca duzina aia ar fi cumparata de ei…

Examplificam prin urmatorul dialog:
ea catre el, pe un ton informativ:- draga, vezi ca pentru azi ti-am calcat o camasa, ti-am lasat-o pe pat
el, intreband intrigat: cum, nu mai am nici un tricou???!!?
ea, ignorand inceptul discret de isterie: – toate sunt afara pe balcon la uscat
el, inca nedumerit: si cum, nu ai mai gasit tu nici un tricou prin dulapul ala? (necrezator, in secunda urmatoare va verifica dulapul, iar in secunda terta va intreba NE-retoric: “si eu cu ce ma imbrac?”).

Prin mijloace femeiesti, in special hipnoza in timpul somnului, Alexutza il face pe Manzel sa ajunga singur la concluzia ca ar avea nevoie totusi de niste camasi de vara racoroase. Si tot Alexutza, inima caritabila, se ofera sa umble prin magazine si sa caute acul in carul cu fan (amu…unde gasesti camasi care sa aiba exact, fix si intocmai aceleasi proprietati precum tricourile din dulap de pe sarma de rufe?).

Shopping result: 2 camasi de aceeasi marime, acelasi model, acelasi material, una neagra, alta alba. Cea neagra se pastreaza (“Mda, e ok, zise Manzel, imi place materialul , stii ce inseamna linen in engleza?”). Iar cea alba se va duce inapoi la magazin, ca doar nu o sa purtam camasi de pionier!

Leave a Reply