Povestea lui Bentzishor

Acum ceva timp, cum EU eram doamna casei si nu acceptam nici o alta feminitate sa comande in casa mea, m-am infuriat pe a batrana (Fiata Brava 2000) si i-am trasat sarcini lui Domn Manzel: "maine te duci si’o vinzi!".

Programul schitat de nevasta cuprindea 3 linii de comanda: "1.te duci in pauza de masa, lasi masina si negociezi un pret (vezi sa n-o lasi la verificat, ca numai benzina din rezervor face cat jumatate din pret); 2. te uiti dupa Fordul ala de l-am vazut pe site si 3. ii faci o rezervare daca masina e buna".

Si asa cum o femeie va lua dupa ea la shopping inca o prietena, asa si Manzel al meu isi lua dupa dansul un prieten si pornira spre targul de vechituri. Cum ma bucuram eu asa in sinea mea ca am delegat sarcina si triumfam ce smechera e femeia, cum aranjeaza ea toate (prietenul insotitor a fost ales si nominalizat de mine:"vezi ia-l pe X, nu pe Y, nu-i spune lui Z unde te duci ca te trezesti aiurea cu el pe cap, etc"), in toata euforia asta ma suna Manzel.

Manzel: – Ce faci, iubita mea?
Eu, apasand un "panic button" virtual, ca doar intrebarea asta e precum ostasul din prima linie, care e pus la inaintare, carne sigura de tun: TU sa-mi spui ce faci
Manzel: Am o veste proasta, nu am mai gasit Fordul pe care il aveau prezentat pe site
Eu: Bun, deci ai ajuns la pasul 2- te uiti dupa masina, nu e masina, te intorci si rediscutam problema

Femeia, programator prost, o gandit ea ca linia de cod "nu-ti place Fordul, te intorci si rediscutam" este echivalenta cu "nu gasesti Fordul, te intorci si rediscutam problema". Oare daca trimiti o femeie la cumparaturi sa isi cumpere o anumita rochie si nu mai gaseste fix ceea ce ar fi vrut, se intoarce acasa cu mana goala? Manzel, avand instalat la mansarda un sistem de operare politically correct, nu face el discriminari si anunta trimfator: "Am gasit insa un Mercedes, uite, si lu’ Popescu [insotitorul] ii place si zice ca e buna"

Peste nici 5 minute, alt telefon, raspund si se aude un huruit. De pe fundalul huruitului, o voce de cautator de comori ce tocmai a descoperit pestera lui Ali-Baba: "iti place cum se aude motorul? Zii si tu daca nu e buna masina asta!".

Peste 20 de minute, alt telefon:"tocmai am facut proba cu masina". Eu, nedumerita: "pai nu ai facut atunci cand imi dadeai sa simt motorul prin satelit?". Clarificare: "Nu, atunci doar am dat prima cheie si il asteptam pe mecanic sa vina sa incarce bateria. ca e descarcata foarte tare".

Din telefon in telefon, pina seara masina a fost cumparata…. Iar de Popescu nu mai vorbesc:"Va dau eu bani imprumut, numai sa cumparati masina asta, e pacat… imi pare mie rau daca nu o luati". Si nu, Popescu nu era cinic, era inspaimantator de serios

Sa recapitulam: Ce se poate intampla daca lasi pe mana unei femei un card si o trimiti la cumparaturi? Sa zicem ca ramai fara nici un ban pe card, in principiu femeia cati bani are, atatia cheltuie. Pe cand, daca trimiti un barbat sa VANDA ceva, la o adica te poti trezi nu numai fara bani in contul curent, dar si fara economii si pe deasupra cu imprumuturi noi pe cap.

0 thoughts on “Povestea lui Bentzishor

  1. Pingback: Picnic de week-end la Spilberg business center « Alexutzova in Brno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *