cat de important esti intr-un distribution mail?

Notification: ERP will be closed for maintenance this evening (start time/end time), please share it with whomever might be concerned". Cam asa suna un mail de IT, care te informeaza decent cum ca SAP/Oracle/whatever nu va fi functional intr-un anume interval de timp. Iata sirul de reactii:

Primul se sesizeaza francezul printr-un reply to all: Désolé je ne parle pas anglais, je ne comprend rien; merci.
Apoi cehii incep sa-l comenteze si sa-l barfeasca pe frantuz, ce varza e ala si cum habar n-are ca limba oficiala pe plantatie este engleza.

Spaniolul, reply to all la mailul francezului: I do not work in IT, please delete my email adress.
Indianul, reply to all la mailul spaniolului: scoateti-ma din lista de distributie, nu am nevoie de asemenea informari.

Deci francezul nu a gasit pe nimeni prin preajma, vreun binevoitor care i-ar fi putut traduce:"ne touchez pas l’ERP", asa ca omul s-a bagat in seama cu toata lumea (c’asa’s francezii, prietenosi…). La cehi e fudulie mare, in conditiile in care HR-ista plantatiei venise acum 2 saptamani la mine cu intrebarea "Do you speak czech?" ("am sa discut ceva cu tine, nu vrei sa o dam pe limba mea natala, ca sa ma pot exprima mai bine?"). Spaniolul mandru cere dreptate- de ce este anuntat toreadorul ca arena va fi inchisa pentru curatenie, sa fie anuntati doar ingrijitorii si femeile de serviciu! Apoi,daca tot s’a dat startul, nici altii nu sunt mai prejos, nici ei nu au nevoie de spamuri d’astea care sa ii informeze in avans ca in intervalul orar x-y nu pot accesa baza de date (prin urmare, daca au nevoie de ceva info din baza de date, sa isi planifice timpul corespunzator)

Ce ascunde acest reply-to-all-to a distribution list? De ce fac asta oameni in toata firea, oameni seriosi?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *