On-call assistent

Manzel a inceput sa fie “de serviciu” [on call ]din ce in ce mai des si ar cam trebui sa ne adaptam la noul orar. O saptamana da, una nu, avem in grija noastra acest “telefon de serviciu”; daca suntem sunati, trebuie sa ne conectam la calculator in max. 10-15 minute. Se plateste acest “telefon de serviciu”, dar vine cu tot cu stres. Ne caram laptopul de serviciu dupa noi mereu, de la serviciu mergem direct acasa ca sa eliminam riscurile (daca ne suna cineva, sa putem sa pornim calculatorul imediat). Iar aseara, de bine ce am ajuns si am mancat, am fost sunati si a trebuit sa muncim pina la 12 noaptea…[etc]

Reactia mamei, la toata povestea mea de mai sus, a fost cam asa: “mai musca, ia spune-mi, cum arasi tu, draga mea?”. (Of, dar cine sta cu o ureche ciulita noaptea, de veghe, sa trezeasca pe Manzel in caz ca arde? si cine intreaba mereu: “daca te suna noaptea si tre sa muncesti, iei bani mai multi? si cine tine contabilitatatea casei?)

Cert este ca mailul mamei m-a binedispus total, pentru toata ziua; totdodata, indirect, mi-a cam batut obrazul: vezi, eu fabulele astea le cam uitasem (si rusinea mea e cu atat mai mare cu cat, taman ieri, comentasem cam asa: “in ochii lumii intotdeauna vor sari in evidenta- prin urmare vor fi si apreciati- taman aia cu gura mare, care se baga in seama cu toti, vorbesc mult-mult-mult, in defavoarea inginerilor care… muncesc ca boii la jug”)

Mda… deci oul din epoca Google sa ia seama la gaina din sec. XIX:

**** Musca- Al. Donici

De la arat un plug
Venea incet spre casa
Si, la un bou pe jug,
O musca se-asezase.
Iar ei, spre-ntampinare,
O alta musca-n zbor
Ii face intrebare:
– De unde, draga sor?
– Si mai intrebi de unde!-
Ei musca ii raspunde
C-un aer suparat-
Au nu pricepi ce facem?
Nu vezi ca noi ne-ntoarcem
Din camp, de la arat!

Spre lauda desarta
Multi zic: noi am lucrat,
Cand ei lucreaza-n fapta,
Ca musca la arat.

(publicata pe la 1840…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *