Client Blue Air sau Epoca Aerului Albastru

S-o dus distractia cu SkyEurope, n-are nimic, ne-am  reorientat la Blueair.

Cumparam bilete online, pe bilete ditamai informatia: Please confirm your reservation 24h before your flight. Poate mai sunt si altii ca si mine, care se intreaba ce-o mai fi si duda asta.

Cazul1: Alexutza zbura din Viena int-o joi dupa-amiaza. Am sunat la Customer Service marti spre miercuri, la ora 23 si ceva, ora Cehiei. Prima intrebare pe care o pun: dra, este absolut necesar/ obligatoriu ca bilete deja cumparate sa mai fie confirmate? [in mintea mea, confirmarea aceasta am facut-o cand am platit beletul.. dar fie!]. Cica da. Iar cand ii spun care este zborul, imi tranteste un “ati sunat mai devreme”- dar se redreseaza si continua: “nu are nimic, poate fi considerat ca e deja miercuri”. Imi cere numarul de telefon- ii dau numarul cu +420. Totusi, nu am cumva un numar de Romania, de preferinta un mobil? (trag io concluzia: toti aia care vin in Romania au by default numar de mobil de Romania, si iarasi tot eu sunt  cea care face nota discordanta).

Cazul2 si cazul 3: diverse cunostinte, carora si lor li s-a adus la cunostinta ca rezervarea trebuie confirmata. Dar asta dupa vreo 20-30 de minute de asteptare: “Your call is very important to us. Please hold”.- Btw, robotul vorbeste numai in romana, nu ai optiune sa alegi alta limba (imi inchipui frustarea si nervii celor care nu’s de pe plaiurile mioritice)

Cazul 4: Stiind poezia, suna Alexutza la Customer Service sa confirme zborul pentru musafirii care trebuiau sa plece a doua zi. Cand in sfarsit am prins un operator (dupa o ora), ala zbiera de zor “alo, alo, m-auziti? alo”, in timp ce io cautam de nebuna butonul pentru un-mute microphone. Manzel ma lua peste picior ca imi tremura vocea-  ma pierdusem in fata marelui El operatorus (atat imi trebuia, sa imi inchida linia taman acum! si tin’te coana sa vorbesti calm, la atatia draci adunati!). Il intreb si p’asta aceesi poezie: “trebe confirmate biletele deja platite?”. Omul pare sa fi auzit cea mai mare prostie din viata lui, si se vede ca meseria il obliga sa fie politicos: “nu, nu, in nici un caz nu e obligatoriu… e recomandat, dar nu obligatoriu”. Dintr-o serie de vreo 5 telefoane pe tema asta, e prima data cand aud asa ceva si nici nu stiu daca sa ma bucur ca totusi exista ratiune si normalitate sau sa ma enervez pe cuconitele de mai inainte.

Caz5: Cand sunati la Customer Service Blue-Air, vi se aduce la cunostinta ca apelul dvs poate fi inregistrat, iar  continuarea apelului reprezinta acceptul dvs. In caz contrar, sunteti rugati sa ii contactati pe fax sau email. Care este numarul de fax sau adresa de mail, aceasta insa este o enigma. Astfel de informatii nu apar pe site-ul lor- asa ca alexutova inregistreaza un comentariu la ei pe site. Mare mirare cand ma trezesc cu mail de confirmare cum datele mele personale (nume, telefon, mail) au intrat in baza lor de date… “A fost inregistrat un nou contact”?? Hello!!! Sunt foarte constienta ca da, intr-adevar, pentru voi comentariul meu inseamna ca ati mai prins in undita niste date de contact si ca nu voi primi niciodata feedback… Dar delicat ar fi fost ca subiectul mailului primit sa fie ceva de genul “comentariul dvs a fost inregistrat”, nicidecum “fraiere, te-am bagat in baza noastra de date cu sau fara acordul tau expres”

Caz6: Low cost Blue-Air + cost bagaj de cala+ cost telefon Customer Service = cost Malev. To be considered.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *