Lucrurile neinsufletite au mandria lor

Cand vine vorba despre grija fata de obiecte, Manzel reprezinta tipul parintelui responsabil, iar eu copilul nepasator. Oi fi stricat destule… aparatul de radio ale carui circuite le-am lipit cu banda adeziva, telefonul lasat pe seama coltilor lui Mau, diversele improvizatii creative.

Fapte recente m-au determinat sa ajung la concluzia ca lucrurile neinsufletite nu se rezbuna pe cei nepasatori cu ele, ci pe cei deosebiti de atenti. Daca vrei sa te serveasca, da, trebuie sa le intretii- dar nu exagerat.

Si acum povestea:  Acum ceva timp, Manzel si-a luat un laptop nemaipomenit, extraordinar, mai ca nu facea si cafeaua. Apoi, aproape imediat, a urmat achizitia unui work station, 70% din motivatie fiind prelungirea vietii laptopului. Folosit numai la zile mari, laptopul cedeaza nervos- i se arde monitorul.  Nu-i nimic, ne trambalam cu el in tara, caci e in garantie. Lasat la reparat, laptopul este furat peste noapte…. Nu-i nimic, se poate schimba cu unul mai nou si mai performant. Acum o saptamana, si al doilea laptop a cedat nervos- la fel, i s-a ars monitorul.

Ah, numai cata grija a putut sa aiba pentru calculatoarele astea, bibelouri sa fi fost, si tot n-ar fi fost asa de bine conservate. Si ce fac obiectele astea neinsufletite: se razbuna!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *