Generozitatea femeilor

Mai zilele trecute (practic sa tot fie vreo luna) trecui in vizita pe la Ancutza. Ca fetele, ne inchiseram in bucatarie – nu pentru experimente gastronomice, ci pentru o barfa prelungita fara a fi deranjate de prezenta masculina.

Domnul casei, din politete si bun simt, ne lasa in pace. Ne lasa o ora, doua… Apoi tot din bun simt, dupa ce socoate in sinea sa ca barfa s-a termina, vine omul sa ne cinsteasca cu o visinata de casa. Povestim in trei pe unde am mai fost, ce am mai facut fiecare si pentru ca povestea sa prinda imagine, domnul pleaca si se intoarce cu un tablou.

Ancuza dintr-o data exclama:  -Super, Levi, uite ce idee de cadou faina!

Alexa si Levi, fiecare in sinea lui :-  ?!? De rostit, nu rostim nimic, dar fetele noastre exprima o nedumerire de-a dreptul bovina.

Ancutza nu se lasa si insista: – Uite, cand e ziua cuiva, nu-i asa ca ii  putem face cadou o poza de’asta de-a ta? ar fi un cadou foarte reusit, nu? Ce zici Alex?

Hmmm..rewind: “nu-i asa ca ii putem face cadou (adica noi, adica plural) o poza d’asta de’a ta (adica muncita de tine)? ar fi un cadou reusit, nu? (cum dreaq sa nu fie!!! o fi tipat Levente in sinea lui).

Alexutza se scuza la Levi ca nu poate accepta cadoul, nefiind inca ziua ei. Iar pe prieten’sa o sfatuieste ca data viitoare sa vorbeasca in dreptul ei.

Nu’s cum se face, ce entuziasm grozav le apuca pe femeile astea sa fie generoase pe seama barbatilor lor. Ancutza mea nu realizeaza ca Levi s-o fi muncit ceva pina sa faca o poza perfecta, in plus poate omu’ n-are chef sa dea poze din colectia lui. Si propunerea de cadou mai e facuta si in public, fara nici o avertizare! Dar Ancutza mea nu vede toate astea… ea vede geniul din Levi, care trebuie impartasit conform viziunilor femeiesti.

Totusi dincolo de grandomania asta uneori ne-la-locul ei, femeile se comporta astfel numai datorita increderii pe care o au in barbatul de linga ele. Dincolo de acel “las’ draga, ca il rog pe sotul meu sa te ajute, ca el stie/el poate/ el te rezolva imediat”, specia masculina ar trebui sa priceapa ca femeile nu s-ar angaja in astfel de afirmatii daca nu ar crede in capacitatile de Superman ale barbatilor.

Dar la barbati comoditatea bate orgoliul (taman ce l-am intrebat pe Manzel si mi-a confimat), asa ca astia niciodata nu isi vor da seama de subtilitatea cu Superman, ci vor observa numai partea cu “iar ma pui la treaba?”.

Leave a Reply