Specia masculina si simtul proprietatii

Din senin azi, cand trecui pe linga un aparat cu jucarii postat in holul unui magazin, m-o apucat asa o nostalgie de l-am rugat pe Manzel sa ne oprim putin. E unul din aparatele unde manevrezi un fel de gheara care, daca esti noros, poate sa apuce o jucarie din vitrina. Am avut trei incercari- la primele doua abilitatile mele s-au dovedit a fi tipic feminine. La a treia incercare, cand Manzel era in toiul sfaturilor practice “mai la stanga, mai la dreapta, frate fii putin atenta”, i-am cedat locul: “ia ma, incearca tu!”. Manzel nu ocheste spre jucaria pe care pusesem eu ochii (un ratatouille), ci pe o jucarie accesibila. Desfasuratorul emotiilor mele este simplu:

1. bucuria copilareasca + momentul de entuziasm cand aparatul a apucat si a eliberat o jucarie din vitrina

2. constientizarea faptului ca jucaria nu e speciala (cum ar fi fost ratatoiulle pe care pusesem ochii), ci de duzina – o caricatura de caine, de o culoare dubioasa inspre siclam

3. “daca vad un copil in preajma, ii dau lui jucaria”- gand rostit cu voce tare. Din pacate, rostit cu voce tare, caci Manzel a sarit ca ars: cum sa ii dau altuia cadoul pe care el s-a chinuit sa il obtina pentru mine?

Barbatii astia oare gandesc dincolo de acest simt al proprietatii dus pina la extrem ?!? Nu sunt genul de feminitate care la 30 de ani sa umple casa de papitoaie si mutunachi, previzibil “trofeul” va ajunge in cosul de gunoi. De ce sa ii fac o bucurie unui copil care s-ar fi intamplat sa fie prin preajma (copil care m-ar fi vazut cand eu am luat jucaria si si-ar fi dorit si el una), cand oricum noi am fost cei care am savurat momentul in care masinaria ne-a arucat jucaria…Cum ar zice Magarusul : “Real smooth, Shrek. “I’m an ogre! Arrr!” .

Princess Fiona: You know, you are acting like a… a…
Shrek: Go on, say it.
Princess Fiona: Like an ogre!
Shrek: Well, whether your parents like it or not, I am an ogre!
[growls at the dog to shut it up]
Shrek: And guess what, princess? That’s not about to change.
Princess Fiona: I’ve made changes for you, Shrek. Think about that.
[she leaves]
Donkey: Real smooth, Shrek. “I’m an ogre! Arrr!”

Leave a Reply