Revista saptamanii

Luni am inceput-o bine. La ora 6:37 dimineata primesc sms de la banca, imi intrasera banii de salariu in cont. Am avut asa vreo  5 secunde de extaz, extaz care a compensat tot gustul amar strans intr-o luna de munca la Cooperativa Energizata de Intelect si Manata de Valori. (se poata citi si “mănată”, nu numai “mânată”).

Marti. La pranz  in decurs de ora a nins asa de naprasnic, incat intr-o ora s-a asternut strat de zapada. Blocaj pe drumul de intoarcere de la serviciu catre casa, in tunelul de pe soseaua de centura de  linga  Siratka (Dimbovita lui Brno), in prelungirea careia se lucreaza la vreo 3 poduri noi. Am aruncat o vorba in treacat,intrebandu-l pe Manzel daca n-ar fi mai bine sa luam tramvaiul in urmatoarea zi.

Miercuri.  Am fost la un pas de a veni pe jos cu tramvaiul, desi plecaseram de acasa cu auto. Imediat ce am parcat masina la Hornbach, Manzel se trezeste ca nu are la el nici buletin, nici pasaport, nici carnet de conducere, nici talonul masini, nici card si nici bani. Cand am iesit la pranz impreuna, l-am impuns cu un deget in brat sa vad daca pocneste… (de nervi, desigur). Morala:  ai grija grija ce iti doresti intr-o zi de marti, caci s-ar putea sa se indeplineasca

Joi. Trezire cu noaptea in cap pentru ca la 7:45 sa fim musai la serviciu (unii dintre noi, in speta Manzel, sunt legati de tichete cu ceas. Cam in genul unei bombe: daca nu esti la ora 7:45 logat pe serverele clientului, sare customerul in aer). Eu- Zombie umblator aproape toata ziua. Manzel- voios si bine dispus ca s-a trezit in nu stiu ce moment favorabil al ciclului de somn (mi-o fi insirat si vreo teorie pe tema asta, dar rolul nevestei intr-o casa de oameni normali este sa isi  asculte barbatul pasiv, nu sa ia seama la toate năstrușiile).

Vineri.  Dupa ce m-am luptat sa recuperez de la furnizori ceva banet pentru facturi platite de 2 ori, azi fac o dare de seama asupra veniturilor necuvenite care mi-au intrat in contul pe care il administrez. Si mi s-o rupt inima cand la 4 ore mai tarziu se aproba un ordin de plata prin care banii necuveniti se trimit inapoi beneficiarului de drept. In afara corectitudinii profesionale, as vrea sa-l stiu si io p’ala care trimite inapoi de nebun un car de bani cuiva care nici macar nu s-a sesizat (iar daca nu s-a sesizat, inseamna ca nu-i lipseste nimic).

Sambata. Zi lacrimogena si cu suspans. Io degeaba ma pling la Manzel ca vreau flori in ziua de 14 februarie, el imi cumpara flori  in ghiveci azi, vineri 13, de la Billa.

Leave a Reply