Mitica cuceritorul

Vine la noi in birou stimabilul cetatean Mitica. “La noi” asta il definesc in cazul de fata prin 2 muieri simpatice si dragutze foc (o fi, n-o fi neadevarat despre mine, dar parol mon cher: colega e de aur).

Venit de ceva timp pe meleagurile CZ, calculatorist de meserie intr-o uzina plina de altii ca el, lui Mitica i-a ajuns singuratatea la os si are nevoie de companie feminina (like in “he needs female company”, not “looking for”. Diferenta de nuanta e data de necesitatea…. fiziologica. parerea mea.) Intrebat de vorba, omul se dezlantuie cu lauda calitatilor sale de cuceritor.

Mai intai se preface a lua un ton invaluit de mister. Plina de emotii, fac ochii mari de curiozitate. Mitica face dezvaluiri: feminitatea vizata e personaj important in comunitatea ceha- but damn it, nu da nici un nume! Starea civila: casatorita. Tonul vocii se schimba, devine inaltator: oare constientizam toate riscurile imense  prin care trece acest cuceritor? La cate pericole desavarsite trebuie sa fie el expus? Cinic, dau ochii peste cap: intr-adevar, greu tre’ sa fie sa nu ai nici un fel de obligatii si sa nu te legi la cap aiurea…

Mitica insista cu detaliile: a cucerit fata ducand-o pe malul lacului, unde a invitat-o la dans la lumina romantica a unei lumanari. Mda: malul lacului este fix linga padure (ah, cat de salbatic, mrrrr), muzica romantica aleasa a fost un jazz (sunt atat de putini aceia care apreciaza aceasta muzica aleasa), iar cat despre lumanare… probabil ca luna nu era in faza de luna plina. Oare cat de disperat poti sa fii?

Concluzia mea : investitie minima, profit maxim. Intotdeauna indigenii au fost pacaliti de toate nimicurile stralucitoare. Da-le un ciob de sticla si se vor arunca la picioarele tale, fara ca tu sa fii nu stiu ce zeitate cuceritoare.

Si totusi o intrebare ma roade: jazz? JAZZ?  cum poate fi jazzul.. romantic?  cum se danseaza jazz, dar mai ales: cum se danseaza jazz in stil romantic? E o scartzaiala!!!

Leave a Reply