Posetutza mea

Inceputul unui articol mi-a atras atentia: “O geanta bine aleasa schimba total tinuta unei femei, ii confera acea nota deosebita, feminina.”

Mmda. Am avut si eu nenumarate tentative de a purta astfel de obiecte feminine. Acum 3 ani am incercat chiar combinatia fatala: posetutza +marime A4+ culoare roz. (Eram blonda vremea aceea, iar asortee-urile erau pe masura). Si totusi, indiferent de tentativele mele (dar mai ales ale altora!!!), in moda mea se poarta ghiozdanele. Chiar si la sacou.

Ihh, niciodata nu mi-a placut sa port o poseta micuta (chei+ruj) pe un umar, o mapa/geanta pt acte (portofel, agenda, ceva de scris) intr-o mana, o punga de plastic in cealalta mana (in 70% din cazurile studiate de mine aceasta punga e nelipsita) si, eventual, un plovar sau o jacheta pe unul din antebratele ramase libere. Cere-i unei astfel de feminitati un “ceva”: te va ruga sa ii tii putin jacheta, punga de plastic si orice alt bagaj, pina va gasi in caruta ei acul cerut de tine. Nu stiu altii cum sunt, dar eu intotdeauna am detestat sentimentul de cuier pe care aceste dive feminine mi-l provoaca cu buna stiinta!

Avusei curiozitatea sa ma uit la gentile prezentate (reclama de altfel), pentru a ma amuza putin citind comentariile:

– “Geanta rosie sau visinie este un must-have daca vrei sa te faci remarcata in mod placut”. Ah, care e aia care tine mortis sa faca remarcata in mod neplacut? Dar cum pretul gentii 549 lei... asta da provocare sa te faci remarcata.

– “Geanta idela pentru o femeie ocupata care nu are foarte mult timp pentru gandirea tinutei.” Erata: ideala, au mancat o litera, dar cred ca era prea ocupata femeia care a dactilografiat. Intrebare: pai daca feminitatea in sus, feminitatea in jos… cum sa nu te gandesti la tinuta ta? Da’ las ca nu conteaza ce pui pe tine, atata timp cat porti geanta 😉

– “Geanta potrivita pentru femeia eleganta, hotarata, care stie ce vrea”. Asta e discriminare. Pe fata. Clar.

– “Tonurile puternice si modelul tribal, mergand spre stilul hippie, o transforma in geanta ideala pentru o tanara care indrazneste sa iasa din tipare”. Profund… flower power… Piss man!

– “Un model adorabil prin culoarea aprinsa si simplitatea afectata usor si inspirat printr-o funda draguta”. Ce dreaq vrea sa spuna, ca eu nu ma prind ce e cu simplitatea afectata si inspiratia printr-o funda…

Am nevoie de un ghiozdan nou, deoarece am fost cu batranii la cumparaturi si i-am lasat nesupravegheati 5 minute. (Batranii au initiative curate, pure… si vor sa ajute. Astfel incat, intr-un moment al meu de neatentie, mama mi-a indesat in compartimentul destinat laptopului: salata, rosii, iaurt, carne… ). Daca ar fi cronici de moda pe tema ghiozdanelor, oare eu ce as alege?

Leave a Reply