Insomnii cu numaratoare de ovine

Mi-as dori sa il pot cunoaste p’ala de a raspindit metoda numaratului de oi in caz de insomnii…. Cred ca a fost un om tare plicticos si lipsit de imaginatie.

Am incercat si eu azi-noapte sa numar oile care sar un gard. Doua ore am tot incercat! Iata ce a produs imaginatia mea:

Se da un cadru larg la camera: pajiste intinsa, manoasa, verde, aflata dincolo de un gard nici prea inalt, nici prea scund… potrivit. De cealalta parte a gardului, se da un sir lung de oi. Problema: Sa se treaca toate oile dincolo de gard, pe pajiste, si sa se afle numarul lor.

Posibile metode de rezolvare:

Am incercat mai intai sa fac o estimare din priviri a numarului de ovine ce trebuie mutate. Astfel ca, in loc sa stau linga gard si sa numar oile ce-l topaie, am luat-o in directia opusa pentru a vedea cat de lung e sirul. Dupa 2 kilometri de mers, am lasat balta orice estimare si m-am intors la punctul zero.

Oile mele, fiind mai destepte, nu au inceput sa sara gardul. Mi-a fost mai simplu sa le fac o gaura de trecere prin gard. Apoi una din ele si-a amintit ca e Super Ship, ca in jocul de Worms, si a luat-o razna prin vaduh….(e nevoie de relatarea peripetiilor ei? printre altele, s-a intalnit si cu Rumburak, care mi-a ascuns oile sub trena lui… Doamne, ce-am mai cautat oile ca sa le aduc inapoi in sir indian in fata gardului!).

Raspunsul final pe care l-am aflat eu azi noapte este urmatorul: turma mea cuprinde 3011681 oi. In insomnia mea am inventat un pestisor de aur care mi-a implinit trei dorinte:

– mi-a trecut toate oile de cealalta parte de gardului

– mi-a spus cate oi cuprinde turma mea

– mi-a tras o cortina peste ochi si m-a trimis naibii la culcare!

Leave a Reply