IF Clause

In ultima vreme dezvoltasem un tic verbal al naibii de sacaitor pentru urechile lui Manzel: “Si daca nu…”. O expresie nu numai sacaitoare, dar si de o gravitate incomensurabila. Ceva pe principiul “Si daca nu avem pisica, ne mai cade drobul de sare in cap sau nu?”.  Spre a atinge un nivel de normalitate oarecare, am inceput sa caut radacinile nevrozei. Dupa sapaturi adanci, am ajuns la perioada adolescentei mele… 

La varsta de 13 ani (numar fatidic?) vrajeam un 286 sa imi calculeze diverse maruntisuri pe baza unor formule magice gen LET, FOR… NEXT, … si desigur IF-ul! De IF presupun ca m-am indragostit la prima vedere atunci cand l-am vazut reprezentat pe tabla sub forma unui romb. Cum la vremea respectiva imaginatia mea nu cunostea frontiere, din rombul acela am inceput imediat sa creez in minte forme de robotei si nave spatiale. (ps: eu nu m-am jucat in copilarie cu papusi!).   

Am regasit IF-ul dupa majorat, in cadrul Ms Office/ Excel (cu un atestat de contabil-statistician in buzunar, la varsta aceea adoram tot ce tinea de numerologie). Dar pasiunea a atins cote finale cand am facut cunostinta cu SQL (cum sa nu iubesti acele SQL Querry din MsOffice/Access? Cum sa nu iubesti provocarea de a scrie cateva linii de cod si sa iasa lucrul asa cum l-ai dorit, in loc sa folosesti Wizard-ul cu bataile de cap aferente?). 

 Declansarea ticului verbal a inceput de la citirea unui slide bazat pe IF Clause, denumit “Rezolvarea tuturor problemelor”….

rezolvarea_de_probleme.pps

rezolvarea_de_probleme.jpg

Leave a Reply