Scrisoare de intentie – Rol

De ce trimitem scrisori de intentie potentialului angajator?  Pe scurt (ca dizertatia o fac in alt articol), ca sa ii aratam LUI (angajatorului) ce Superman zace in interiorul nostru.

  

Spiderman si “the other Man” (cum il l-au numit pe Superman niste prieteni la un joc de mima) au fiecare puteri speciale. Dar degeaba mi-ar descrie mie Omuletii astia ce fel de abilitati au, ca eu tot o sa le pun sacaitoare intrebare “CE stii sa faci?”.  De multe ori as vrea sa imi gasesc raspunsul la intrebare in scrisoarea de intentie, nu sa ghicesc eu cam la ce ar fi bun candidatul.

  

Nici un angajator nu isi doreste sa rezolve puzzle-uri de genul “daca as avea cate un post vacant pentru fiecare functie din companie, candidatul asta pt. ce functie/ departament ar fi cel mai potrivit?”. Rolul scrisorii de intentie este sa ii raspunzi tu, prin scrisoarea ta de intentie, la acesta intrebare. Fii clar, concis, la obiect. Tine minte ca daca insiri o droaie de calitati, dar nu arati ce stii sa faci cu ele… ai pierdut startul. 

Mai revin eu pe tema asta, ca deh.. am suficient material.  

  

0 thoughts on “Scrisoare de intentie – Rol

Leave a Reply